Mindenmentes rózsaszín torta
Kislányom 3. születésnapjára készült ez a mindenmentes finomság. Az instrukció csak annyi volt, hogy rózsaszínű legyen. Cukor, édesítőszer, tejtermék és gluténmentesen is nagyon finom lett.
Tortalaphoz:
- 60g lenmagliszt
- 60g kókuszliszt
- 3 ek kakaópor
- 1 ek fahéj
- 1 marék mazsola
- 3dl víz vagy növényi tej
- 0,5dl kókuszzsír
Csokis krémhez:
- 2dl kókusztejszín
- 100 g 85%-os étcsokoládé
Rózsaszín krémhez:
- 4 dl kókusztejszín
- 2 dl növényi tej (kókuszos rizs, mandula, zab)
- 3 ek kókuszliszt
- 3 ek zselatin (200 bloom-os)
- 500 g piros gyümölcs (én epret és meggyet használtam)
A tortalap elkészítéséhez összekeverjük a száraz alapanyagokat. A mazsolát a vízben vagy a tejben elturmixoljuk, ha nem találod elég édesnek adj hozzá egy kis eritritet vagy glicint, ízlés szerint. A folyadékot és a felolvasztott kókuszzsírt keverd hozzá a többi alapanyaghoz és gyúrd tésztává, kézzel nyomkodd bele a formába. 200°C-on előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sül.
A csokikrémhez csak olvaszd fel a csokit a kókuszkrémben, itt is édesíts ha szükséges.
A rózsaszín krémhez oldd fel a zselatint a kókuszkrémes tejben. Add hozzá a kókuszlisztet, turmixold el benne a gyümölcsöket.
Ha kihűlt a tortalap öntsd rá a csokikrémet, tedd a hűtőbe. Miután megszilárdult a csoki, öntsd rá az elhűlt rózsaszín krémet is. Egy éjszaka alatt biztosan megdermed, másnap fogyasztható.