Őszi gyökérleves
Amikor megtervezzük az étkezéseinket több szempontot is érdemes figyelembe vennünk.
A mi konyhánkban az egyik ilyen szempont, hogy glutén és tejmentes legyen az elkészült étel. De az is fontos, hogy ne tartalmazzon gyorsanfelszívódó szénhidrátot, ami fölösleges vércukorszint kiugrással terhelné az inzulinháztartásunkat.
E mellett igyekszek minél több féle zöldséget belecsempészni a receptekbe, hogy változatos rostokkal támogassuk a bélflóránkat. Bélflóránk jóléte az egészségünk egy fontos alappillére. Támogatásáért prebiotikus rostok fogyasztásával tehetünk a legtöbbet.
Valamint a legfontosabb szempont, hogy gyorsan elkészíthető és ízletes legyen.
Reszelt fokhagymát zsíron pirítunk és hozzáadjuk a jobb sorsra érdemes zöldségeket és egy kis húslét. Jöhet a botmixer és kész is az őszi gyökérleves. Mintha teljesen új étel lenne és csupán 5 percbe telt az elkészítése.
Kiegészítésnek párolt gombát adtam hozzá, madársalátát és diót!
A gombákat igyekszek változatosan és heti rendszerességgel használni. Remek rostforrásnak számítanak és az immunrendszer működését segítő béta-glükánt is tartalmaznak.
A zöld leveles zöldségek, mint a képen látható madár saláta, értékes rost, ásványi anyag, vitamin és antioxidánsok forrása.
A dió ízletes kiegészítője a receptnek, omega 3 és E-vitamin forrás, valamit további rostokhoz és fehérjékhez is juttatjuk vele a szervezetünket.
Jó étvágyat kívánunk!