Mindenmentes rózsaszín torta

Kislányom 3. születésnapjára készült ez a mindenmentes finomság. Az instrukció csak annyi volt, hogy rózsaszínű legyen. smile Cukor, édesítőszer, tejtermék és gluténmentesen is nagyon finom lett.

Tortalaphoz:

  • 60g lenmagliszt
  • 60g kókuszliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 1 ek fahéj
  • 1 marék mazsola
  • 3dl víz vagy növényi tej
  • 0,5dl kókuszzsír

Csokis krémhez:

  • 2dl kókusztejszín
  • 100 g 85%-os étcsokoládé

 

Rózsaszín krémhez:
 

  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 dl növényi tej (kókuszos rizs, mandula, zab)
  • 3 ek kókuszliszt
  • 3 ek zselatin (200 bloom-os)
  • 500 g piros gyümölcs (én epret és meggyet használtam)

A tortalap elkészítéséhez összekeverjük a száraz alapanyagokat. A mazsolát a vízben vagy a tejben elturmixoljuk, ha nem találod elég édesnek adj hozzá egy kis eritritet vagy glicint, ízlés szerint. A folyadékot és a felolvasztott kókuszzsírt keverd hozzá a többi alapanyaghoz és gyúrd tésztává, kézzel nyomkodd bele a formába. 200°C-on előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sül. 

A csokikrémhez csak olvaszd fel a csokit a kókuszkrémben, itt is édesíts ha szükséges.

A rózsaszín krémhez oldd fel a zselatint a kókuszkrémes tejben. Add hozzá a kókuszlisztet, turmixold el benne a gyümölcsöket.

Ha kihűlt a tortalap öntsd rá a csokikrémet, tedd a hűtőbe. Miután megszilárdult a csoki, öntsd rá az elhűlt rózsaszín krémet is. Egy éjszaka alatt biztosan megdermed, másnap fogyasztható.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com