Őszi gyökérleves

Amikor megtervezzük az étkezéseinket több szempontot is érdemes figyelembe vennünk.

A mi konyhánkban az egyik ilyen szempont, hogy glutén és tejmentes legyen az elkészült étel. De az is fontos, hogy ne tartalmazzon gyorsanfelszívódó szénhidrátot, ami fölösleges vércukorszint kiugrással terhelné az inzulinháztartásunkat.

E mellett igyekszek minél több féle zöldséget belecsempészni a receptekbe, hogy változatos rostokkal támogassuk a bélflóránkat. Bélflóránk jóléte az egészségünk egy fontos alappillére. Támogatásáért prebiotikus rostok fogyasztásával tehetünk a legtöbbet.

Valamint a legfontosabb szempont, hogy gyorsan elkészíthető és ízletes legyen. 

 

Biztosan nem csak nálunk fordul elő, hogy a szeretett húslevesből megmarad néhány zöldségféle, ami a leves íze miatt kihagyhatatlan, de a család nem rajong érte. Nálunk ilyen a zeller gyökér és zöld, a petrezselyem gyökér és zöld, valamint a főtt hagyma. Értékes rostok végezték eddig a kukában, de ennek most vége!

Reszelt fokhagymát zsíron pirítunk és hozzáadjuk a jobb sorsra érdemes zöldségeket és egy kis húslét. Jöhet a botmixer és kész is az őszi gyökérleves. Mintha teljesen új étel lenne és csupán 5 percbe telt az elkészítése.

Kiegészítésnek párolt gombát adtam hozzá, madársalátát és diót!

A gombákat igyekszek változatosan és heti rendszerességgel használni. Remek rostforrásnak számítanak és az immunrendszer működését segítő béta-glükánt is tartalmaznak.

A zöld leveles zöldségek, mint a képen látható madár saláta, értékes rost, ásványi anyag, vitamin és antioxidánsok forrása.

A dió ízletes kiegészítője a receptnek, omega 3 és E-vitamin forrás, valamit további rostokhoz és fehérjékhez is juttatjuk vele a szervezetünket.

   Jó étvágyat kívánunk!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com